Vergeten groentesoep

Voorgerecht voor 4 personen.

Zeer makkelijk
0-20 minuten

Ingrediënten

• 500 gr pastinaak
• 2 stengels bleekselderij
• 3 wortelen
• 1 sjalotje
• 1 kleine prei
• Boter
• 800 ml groentebouillon
• 1 tl kerriepoeder
• Peterselie, fijngehakt
• Peper en zout

Bereiding

  1. Schil de pastinaak. Was en snijd de pastinaak, wortel en bleekselderij in stukjes. Snipper het sjalotje. Snijd de prei in ringen, was deze goed schoon en laat uitlekken. In de boter het sjalotje ongeveer 3 minuten fruiten.
  2. Vervolgens de wortel, bleekselderij en pastinaak toevoegen en meefruiten. Voeg de kerrie toe en roer goed door de groenten. Giet vervolgens de bouillon erbij en laat alles ongeveer 25 minuten sudderen. Voeg dan de prei erbij en laat alles nog even koken tot de groenten gaar zijn.
  3. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met peterselie.