Spinaziesalade

Voorgerecht voor 6 personen.

  • Onbekend
  • 0-20 minuten

Ingrediënten

• 1 grote appel
• 1 rode ui, in dunne ringen
• 300 gr verse baby spinazie
• 50 gram walnoten
• 50 gr zachte geitenkaas

Voor de dressing:
• 2 el citroensap
• 2 tl Dijonmosterd
• 4 tl olijfolie of notenolie
• 1 tl honing
• peper en zout

Bereiding

  1. Was de spinazie en laat deze uitlekken. Was de appel, snijd deze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd fi jne schijfj es. Snijd de ui in dunne ringen.
  2. Klop het citroensap, olie, mosterd en honing tot een egale vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper. Meng de spinazie met de ui en appel in een kom met de vinaigrette. Verdeel de salade over de borden en strooi de geitenkaas en walnoten erover.