Romige paddenstoelensoep

Ontbijt voor 4 personen.

  • Makkelijk
  • 0-20 minuten

Ingrediënten

• 500 gr gemengde paddenstoelen
naar smaak (bijvoorbeeld: shiitake, oesterzwammen, cantharellen)
• 2 tenen knoflook
• 2 sjalotten
• 250 ml witte wijn
• 500 ml kippenbouillon
• 200 ml crème fraîche
• verse tijm (enkel de blaadjes)
• boter
• peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten en knoflook fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd of scheur deze in stukken. Fruit in een soeppan in de boter de ui en knoflook. Voeg de verse tijm en paddenstoelen toe en bak deze kort mee. Schenk de wijn en bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep op een laag vuur 7 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer de soep met een staafmixer, voeg de crème fraîche toe en verwarm deze nog goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.