Romig aspergesoepje van groene asperges

Voorgerecht voor 4 personen.

  • Makkelijk
  • 0-20 minuten

Ingrediënten

• 500 gr groene asperges
• 2 sjalotjes, fi jngesneden
• olijfolie
• 1 tl mosterd
• 1 liter groentebouillon
• 100 ml slagroom
• peper en zout

Bereiding

  1. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en snijd deze vervolgens in stukjes van ongeveer 4 cm. Fruit de sjalotjes in de olie. Voeg de asperges, een beetje peper en zout toe en bak even kort mee.
  2. Giet de bouillon erbij en voeg de mosterd toe. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Haal de aspergekopjes uit de soep en houd apart.
  3. Pureer alles met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep. Voeg vervolgens de slagroom toe en mix deze mee. Warm nog even door en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
  4. Schenk de soep in kleine glaasjes of kommetjes en garneer met de aspergekopjes.