Pittige pompoensoep met gember en wortel

Voorgerecht voor 4 personen.

Vrij makkelijk
20-30 minuten

Ingrediënten

• 1 pompoen (van ca. 1 kg)
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 winterwortel
• 2 uien
• 2 tenen knoflook
• Stukje gember (3 cm)
• 2 laurierblaadjes
• 1 tl komijn
• 1 kruiden- of groentebouillontablet
• Peper

Bereiding

  1. Snijd de pompoen eerst in stukken. Verwijder nu de pitten en de draderige binnenkant. Schil met een scherp mes de pompoen en snijd deze in grote stukken. Snijd de uien en winterwortel in stukjes. Schil een stukje gember en snijd deze in kleine stukjes. Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterwortel en ui ongeveer 5 minuten. Voeg de gember, knoflook, komijn en laurierblaadjes toe en bak dit kort mee. Schenk nu 1 liter water in de pan en voeg het bouillontablet toe. Breng alles aan de kook en laat het op laag vuur in 30 minuten gaar worden.
  2. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Lekker met een lepeltje crème fraîche en verse peterselie.