Pittige erwtensoep

Hoofdgerecht voor 4 personen.

  • Makkelijk
  • 30-60 minuten

Ingrediënten

400 gr spliterwten
400 gr soepgroente
1 witte ui
1 groene peper
3 takjes bladselderij
1 laurierblad
bouillonblokjes
300 gr hamschijf
50 gr bacon
roggebrood

Bereiding

  1. We beginnen met het opzetten van een pan met 2 liter water. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de bouillonblokjes toe. Roer deze goed door en voeg vervolgens de splitserwten, de hamschijf, het laurierblad. Breng het water weer aan de kook en schep vervolgens het vrijgekomen schuim van de soep af. Snij daarna de ui en peper in stukjes en voeg deze toe. Laat de bouillon vervolgens ongeveer 60 minuten zachtjes door koken.
  2. Haal na een uur koken het vlees uit de pan. Haal het vlees van het boot en voeg dit, samen met de bacon, toe aan de soep. Voeg daarna de soepgroenten, peper en de selderij toe. Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
  3. Dan is de soep klaar is mag deze opgediend worden. Schep de soep in kommen of diepe borden en serveer de soep met het roggebrood.