Pavlova

Nagerecht voor 6 personen.

  • Makkelijk
  • 60 minuten en langer

Ingrediënten

• 1 citroen, schoongeboend
• 4 eieren, gesplitst
• 175 gr witte basterdsuiker
• 1 el maïzena
• 125 ml slagroom
• 400 gr zomerfruit naar keuze
• Poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rasp de schil van de citroen en pers de helft uit.
  2. Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom stijf. Voeg de basterdsuiker toe en blijf kloppen tot het eiwit pieken vormt. Voeg nu de maïzena, 1 tl citroenrasp en 3 el citroensap toe. Schep het eiwitschuim op de bakplaat en spreid het schuim uit tot 3 à 4 cm dik.
  3. Bak de schuimtaart in de oven in 1 uur gaar tot de buitenkant knapperig is, maar het schuim van binnen nog zacht. Zet de oven uit maar laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan.
  4. Neem vervolgens uit de oven en laat afkoelen. Mix de slagroom stijf met de rest van de citroenrasp en verdeel deze over de schuimtaart. Leg hierop het verse zomerfruit en bestrooi met poedersuiker.