Mangomousse

Nagerecht voor 6 personen.

  • Makkelijk
  • 0-20 minuten

Ingrediënten

• 2 rijpe mango’s
• 3 passievruchten
• 1/2 limoen
• 250 gr Griekse yoghurt
• 2 eieren, enkel het eiwit
• 50 gr fijne kristalsuiker

Bereiding

  1. Snijd de passievruchten doormidden en schraap de pitjes en het sap eruit. Zet dit in een schaaltje weg in de koelkast. Rasp de schil van de limoen. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit in blokjes. Pureer in de keukenmachine de mango, limoenrasp en de yoghurt tot een mooi glad mengsel. Klop vervolgens, in een schone kom, het eiwit stijf en voeg beetje voor beetje de suiker toe. Vouw met een spatel het eiwit door het mangoyoghurtmengsel en verdeel de mousse over 6 glazen. Zet de glazen weg in de koelkast tot gebruik.
  2. Verdeel vlak voor het serveren de passievrucht over de mousse.