Feestelijke fruitcocktails

Bijgerecht voor 4 personen.

  • Vrij makkelijk
  • 0-20 minuten

Ingrediënten

Cocktail 1
• 5 dl sinaasappelsap
• 2 bananen, in plakjes ingevroren
• 800 gr ingevroren rode vruchtenmix (zoals bosbessen, frambozen, bramen)
• Verse aardbeien in schijfjes
• 50 ml wodka

Cocktail 2
• 2 dl ananassap
• 50 ml sinaasappelsap
• 200 gr galiameloen, in stukjes
• 300 gr ananas, in stukjes ingevroren
• 8 ijsblokjes
• 50 ml rum of Grand Marnier
• Sinaasappel in dunne schijfjes

Bereiding

  1. Cocktail 1 Schenk in de keukenmachine het sinaasappelsap en de wodka, voeg de plakjes banaan en de helft van de rode vruchtenmix toe. Pureer alles tot een glad mengsel. Doe de rest van de rode vruchtenmix erbij en pureer het opnieuw. Schenk het mengsel in feestelijke glazen en garneer met een schijfje aardbei op de rand.
  2. Cocktail 2 Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer deze kort tot een glad mengsel. Schenk het mengel uit in gekoelde glazen en garneer met de schijfjes sinaasappel.