Frisse najaarssalade met venkel, bietjes en sinaasappel

Voorgerecht

Vrij makkelijk
0-20 minuten

Ingrediënten

• 500 g gekookte bieten
• 2 kleine venkelknollen
• 2 sinaasappels
• Salademix (bladsla, spinazie, rucola)

Dressing:
• 4 el olie
• 2 el rode wijnazijn
• zout en peper
• 2 tl vloeibare honing

Bereiding

  1. Maak de venkel schoon door de onderkant en stengels eraf te snijden. Bewaar de mooie takjes van de stengels. Snij de venkel in dunne reepjes. Schaaf de bietjes met een rasp in plakjes. Pel de sinaasappels en verdeel ze in partjes. Maak vervolgens de dressing. Klop in een kom de olie, wijnazijn en honing los. Breng op smaak met zout en peper. Meng de bietjes, venkel en sinaasappel met de salademix en schenk de dressing erover. Meng dit goed door en garneer de salade met de achtergehouden takjes venkelgroen.