Franse uiensoep

Voorgerecht voor 4 personen.

Makkelijk
30-60 minuten

Ingrediënten

500 gram uien
1 stukje foelie
2 theelepels tijm
1 laurierblaadje
1 liter kruidenbouillon
50 gram boter
100 gram geraspte kaas
wit brood

Bereiding

  1. Snipper de uien. Smelt de boter in een braadpan en voeg de stukjes ui toe. Laat het 15 minuten smoren met de deksel op de pan. Daarna zonder deksel 5 minuten op een iets hoger vuur. Voeg de kruidenbouillon en kruiden toe. Laat de soep 20 minuten op laag vuur staan. Verwarm de oven op 175 graden. Snij brood in blokjes en rooster ze goudbruin in de oven.
  2. Verdeel de blokjes over vier kommen. Schep de uiensoep er overheen. Strooi de geraspte kaas hier overheen. Zet de gevulde soepkommen ongeveer vijf minuten in de oven