Feestelijke glühwein met cranberry’s

Voor 6 personen


Zeer makkelijk
0-20 minuten

Ingrediënten

• 1 liter rode wijn (soepel of lichtzoet)
• 2 flinke handen verse cranberry’s
• 1 sinaasappel
• 2 kaneelstokje, doormidden gebroken
• 4 kruidnagels
• 100 ml cranberrysap
• suiker

Bereiding

  1. Snijd de sinaasappel doormidden en steek de kruidnagels erin. Giet de rode wijn in een ruime pan en voeg sinaasappel, cranberry’s, cranberrysap en de kaneelstokje toe.
  2. Verwarm het mengsel zachtjes. Zorg dat de glühwein niet gaat koken, want dan verdampt de alcohol. Laat alle ingrediënten minimaal 30 minuten tot 1 uur in de wijn trekken.
  3. Haal de kaneelstokjes en sinaasappel uit glühwein en roer er suiker naar smaak door. Serveer de glühwein in feestelijke glazen met een suikerrandje en een schijfje sinaasappel.