Exotisch feestdessert

Nagerecht voor 8 personen.

Ingrediënten

  • 2 kiwi's
  • 2 sinaasappels
  • ½ ananas
  • ½ galiameloen
  • Gemberwortel
  • 2½ blaadje gelatine
  • 3 deciliter room
  • 2½ deciliter kokospuree
  • 110 gram rietsuiker
  • 20 gram suiker

Bereiding

  1. Begin met het weken van de gelatine. Verwarm vervolgens de room met de knoflookpuree en de suiker en los de gelatine hierin op. Verdeel dit mengsel voorzichtig in acht glazen (schuin) en zet deze glazen in een bak met zand of zout zodat ze schuin blijven staan.
  2. Maak een compote van de verschillende soorten fruit. Schil het fruit en snijd het in kleine blokjes. Verwarm één deciliter water met de suiker en gemberwortel en doe het fruit hierbij. Breng het geheel opnieuw tegen de kook aan en laat het weer afkoelen. Verwijder de plak gemberwortel. Vul ieder glaasje met het fruit en garneer met een leuk koekje.