Citroensorbet

Nagerecht voor 4 personen.

  • Vrij moeilijk
  • 60 minuten en langer

Ingrediënten

• 8 citroenen
• 1 limoen
• 250 gram suiker
• 400 ml water
• 1 ei (eiwit)

Bereiding

  1. Was de citroenen en de limoen goed. Rasp de schil van 4 citroenen en de limoen en pers deze vervolgens uit. Zet dit sap apart.
  2. Doe de rasp, de suiker en het water in een pan. Verwarm dit zachtjes totdat de suiker volledig is opgelost. Laat vervolgens het mengsel ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat het suikerwater afkoelen.
  3. Zeef boven een maatbeker 125 ml van het citroen-/limoensap. Zeef vervolgens boven deze maatbeker het afgekoelde suikerwater. Roer het mengsel goed door elkaar. Schep het mengsel in een diepvriesdoos, zet ongeveer 2 uur in de vriezer.
  4. Snijd een dakje van de bovenkant van de overige 4 citroenen en bewaar deze. Snijd het vruchtvlees met een scherp mes rondom langs de rand los. Lepel de citroenen goed uit. Snijd een klein stukje van de onderkant af zodat de uitgeholde citroenen blijven staan. Zet de citroenen met het dakje in de vriezer.
  5. Splits het ei en klop het eiwit stijf. Schep het geklopte eiwit na de 2 uur door het ijs en laat het geheel dan nog 1 uur in de vriezer staan.
  6. Haal de citroenen uit de vriezer en roer het ijs even voorzichtig door. Vul de citroenen met het sorbetijs en doe het dakje er bovenop. Zet de gevulde citroenen in de vriezer weg totdat je ze serveert.