Aardbeientiramisu

Nagerecht

  • Onbekend
  • 0-20 minuten

Ingrediënten

- 500 gram aardbeien
- 4 eetlepels witte suiker
- 1 vanillestokje
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 300 ml dessertwijn of vruchtenlikeur
- 1 pak lange vingers

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon. Pureer de helft van de aardbeien met 2 eetlepels suiker. Halveer de andere helft van de aardbeien en zet apart.
  2. Leg een laag lange vingers op de bodem van een schaal en besprenkel deze met 150 ml wijn. Snijd het vanillestokje open in de lengte en schraap met de mespunt de zaadjes eruit. Klop de slagroom stijf en spatel de mascarpone met 2 eetlepels wijn, de vanillezaadjes en 2 eetlepels suiker luchtig door de slagroom.
  3. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en schep vervolgens een laag aardbeienpuree hier overheen. Leg hierop weer een laag lange vingers en besprenkel met het restant van de wijn en dek af met de rest van het mascarponemengsel. Verdeel als laatste laag de halve aardbeien bovenop de mascarpone. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.